Internationale actrice Elvira Mínguez schittert naast Loes Luca in de film MI VIDA

28/05/2018 De gerenommeerde Spaanse actrice Elvira Mínguez (Todos lo saben, Che: Part One) wordt de tegenspeelster van Loes Luca in de speelfilm Mi Vida. Elvira Mínguez' recentste film Todos lo saben (Regie: Asghar Farhadi), met Penelope Cruz en Javier Bardem, opende dit jaar het Cannes Filmfestival in de competitie en was genomineerd voor de Palme d'Or.
In Mi Vida speelt Loes Luca de onlangs gepensioneerde kapster Lou Welter, wier leven een drastische wending krijgt tijdens een taalcursus in Spanje. Mínguez zal, in deze 'coming of old age' film, te zien zijn als haar lerares Spaans. Het scenario van Roos Ouwehand is speciaal geschreven voor Loes. De regie van de ontroerende speelfilm Mi Vida is in handen van Norbert ter Hall.

Andere rollen zijn weggelegd voor Anniek Pheifer, Mark Kraan en Loïc Bellemans, zij spelen respectievelijk de dochter en zoon van Lou Welter (Loes Luca) en een van haar medestudenten Spaans. De Spaanse acteur Fermí Reixach speelt de rol van José Cruz. De opnames zijn vandaag van start gegaan en vinden grotendeels plaats in Zuid-Spanje. Mi Vida zal in 2019 te zien zijn in de bioscopen en wordt uitgebracht door Paradiso Filmed Entertainment.

De speelfilm Mi Vida gaat over dromen. Dromen die we hebben afgedaan als 'onhaalbaar' of 'onrealistisch'. Of die we zijn kwijtgeraakt in de maalstroom van het dagelijks leven: 'Ergens tussen de boodschappen, de afwas en de administratie'.

SYNOPSIS
Na een leven vol zorg voor anderen, wordt de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou (Loes Luca) tijdens een taalcursus in Andalusië voor het eerst sinds lange tijd geconfronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. Wanneer ze, aangemoedigd door haar lerares Spaans, overweegt om een nieuw leven in Spanje op te bouwen, stuit dat bij haar inmiddels volwassen kinderen op onverwachte weerstand.

CAST
Elvira Mínguez is een Spaanse actrice en schrijfster die onder andere te zien was in de films Tapas (2005), El Desconcido (2015) en Che: Part One (2008) onder regie van Steven Soderbergh met Benicio Del Toro in de hoofdrol. Voor haar rol in Tapas won Mínguez onder andere een Goya Award en de Award voor Beste Actrice op het Malaga Spanish Film Festival. Ze werd ook uitgeroepen tot Beste Actrice op het Karlovy Vary International Film Festival voor haar rol in de film Pudor (2007).
Tevens speelde ze in de film Todos lo saben, de openingsfilm van het Cannes Filmfestival 2018. Mi Vida is niet de eerste Nederlandse productie waarin Mínguez is te zien, ze vertolkte de rol van 'Teresa' in Alex van Warmendams Grimm.

Loes Luca is actrice en comédienne. Ze speelde hoofdrollen in verschillende tv-series en films waaronder Ja zuster, nee zuster, Huisvrouwen bestaan niet en 't Schaep met de 5 pooten. Haar eerste solo theatervoorstelling Moordwijven werd genomineerd voor een Theo d'Or.

Anniek Pheifer was tot voor kort als actrice verbonden aan het Nationale Theater, maar speelde ook rollen in diverse films en series waaronder: De Grote Zwaen, Het Leven Is Vurrukkkulluk en Sam's Kerst. Pheifer won voor haar werk op het toneel twee keer de Guido de Moor-prijs en de prestigieuze Mary Dresselhuys Prijs.

Loïc Bellemans is een jonge opkomende Vlaamse acteur die zijn debuut maakte in Koen Mortiers speelfilm 22 MEI in 2013 in een ondersteunende rol. Voor zijn rol in Fien Trochs Home (wereldpremière Venetië, prijs voor beste regisseur) won hij in 2017 de Ensor (beste filmprijs) voor beste acteur, samen met zijn tegenspelers.

Mark Kraan speelde in verschillende producties bij diverse theatergezelschappen. Momenteel maakt hij deel uit van het collectief 'De orde van de dag' en regisseerde hij de voorstelling 'Het Torentje'. Daarnaast was Mark Kraan te zien in succesvolle Nederlandse series, waaronder Penoza, Flikken Maastricht, Nieuwe Buren, Van God Los, Toon, Suspicious Minds en Adam & E.V.A. Binnenkort speelt Mark in de voorstelling 'Cinema' van Toneelgroep Oostpool onder regie van Jeroen de Man.

MAKERS
Mi Vida wordt geproduceerd door Phanta Film Mi Vida VOF (Petra Goedings en Maaike Benschop) in samenwerking met All Go Movies en Omroep Max. De regie is in handen van Norbert ter Hall (winnaar Tv-beeld voor beste regisseur en Dutch Directors Guild Award A'DAM E.V.A.) en Roos Ouwehand (DORIS; ASSEPOESTER) schreef het scenario.

powered by staytuned home news jobs catalog youtube pro contact