Hoofdrolspelers Ben Sombogaart's nieuwe speelfilm RAFAËL bekend

11/08/2017

RAFAËL is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde.
In 2011 waren de Brabantse Winny en haar Tunesische echtgenoot Nizar wereldnieuws.
RAFAËL is de verfilming van hun aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal, dat eerder in boekvorm verscheen in de gelijknamige, hartverscheurende roman van schrijfster Christine Otten.
Wanneer Nizar aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw Winny.

Melody Klaver is bekend bij het grote publiek door haar rollen in o.a. de films OORLOGSWINTER, SCHEMER en DIEP, waar zij een Gouden Kalf-nominatie voor ontving. Nabil Mallat vertolkte in zijn thuisland België o.a. de hoofdrol in IMAGE, het speelfilmdebuut van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, bekend van hun spraakmakende film BLACK. Onlangs rondde hij de opnames van PATSERS af, de nieuwe film van dezelfde regisseurs.

De regie van RAFAËL is in handen van Ben Sombogaart, eerder verantwoordelijk voor o.a. het voor een Oscar genomineerde DE TWEELING en de films BRIGHT FLIGHT, KNIELEN OP EEN BED VIOLEN en DE STORM.
Het scenario is geschreven door Tijs van Marle (LUCIA DE B, DE ZEVENDE HEMEL, CODE M), in samenwerking met Massimo Gaudioso (GOMORRAH, REALITY).

Momenteel is het voor het publiek ook mogelijk te investeren in de film via Oneplanetcrowd.
Het is daarmee de eerste keer dat er via het platform voor duurzame, innovatieve en sociaal maatschappelijke projecten het mogelijk is te investeren in een speelfilm.
De projectpagina voor RAFAËL is te bekijken via DEZE LINK.

De opnames van RAFAËL zullen komende oktober van start gaan in Nederland en Kroatië, de film wordt najaar 2018 in de bioscopen verwacht en zal gedistribueerd worden door Paradiso Filmed Entertainment.

Overige castleden zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

RAFAËL is een productie van Rinkel Film (LUCIA DE B., OORLOGSGEHEIMEN, SÜSKIND) in coproductie met Menuet (België), Jaako Dobra (Kroatië) en de Evangelische Omroep, met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het CoBo-fonds, Oneplanetcrowd, het MEDIA-programma van Creative Europe, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), de Belgische Tax Shelter, de Kroatische cash rebate, Intramovies en Bread for the World Germany.

powered by staytuned home news jobs catalog youtube pro contact