Nederlandse opnames speelfilm IN BLUE met Maria Kraakman gestart

04/04/2016

Gisteren zijn de Nederlandse opnames voor de nieuwe speelfilm van Jaap van Heusden, In Blue, gestart. Na elf draaidagen in Roemenië eerder dit jaar zal er tot mei op locatie in Amsterdam en Boekarest gefilmd gaan worden.

In Blue vertelt het verhaal van de krachtige Nederlandse stewardess Lin (40). Wanneer zij tijdens een vlucht moet helpen bij een bevalling, wordt ze uit evenwicht gebracht. In de emotionele nasleep ontmoet ze een jongen die in de tunnels onder Boekarest leeft en raakt ze verwikkeld in een verwarrende moeder/liefdesrelatie met hem.

De hoofdrollen in In Blue worden vertolkt door Gouden Kalf-winnares Maria Kraakman (Schneider vs. Bax, Guernsey) en de jonge Roemeense acteur Bogdan Iancu (A Farewell to Fools). O.a. Ellis van den Brink (Pleidooi), (Land van Lubbers, Lang & Gelukkig, Dames 4) en Mattijn Hartemink (Tessa, Toren C, Het Glazen Huis) maken de cast compleet.

In Blue is een coproductie van IJswater Films, Caviar België en de NTR. En werd ontwikkeld met steun van het Nederlands Filmfonds en MEDIA en is voor de realisering financieel ondersteund door het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, NTR, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Tax Shelter.

Paradiso Filmed Entertainment zal In Blue winter 2016/2017 in de bioscoop uitbrengen.

powered by staytuned home news jobs catalog youtube pro contact